Bachfest Ankara - Concerto Melante Konseri

http://www.kulturelajanda.com/wp-content/uploads/2014/02/bachfest_ankara-220x121.jpg

Bachfest Ankara - Concerto Melante Konseri Bachfest Ankara – Concerto Melante Konseri


 


Berlin Filarmoni’nin dönem enstrümanlı sanatçılarının kurduğu Concerto Melante Topluluğu, Bach’ın Musicalisches Opfer (Müzikal Sunu) eserini 7 Şubat 2014 tarihinde Ankara dinleyicisi ile buluşturuyor.


Uluslararası müzik sahnesine resmi olarak 2008 yılında çıkan “Concerto Melante”, Berlin Filarmoni’nin Oda Müziği Salonu’nda 10 yıl boyunca “Berlin Filarmoni Elemanları ve Konuk Sanatçıları Tarihsel Müzik Aletleri ile” başlıklı düzenli konserler verdi.


Topluluğun sekiz üyesinden dördü aktif olarak Berlin Filarmoni’de çalmakta ve diğer sanatçılarsa Berlin Barok Solistleri de dahil olmak üzere başka eski müzik topluluklarında yer almaktadırlar.


Dönem enstrümanlarıyla oda müziği yapma heyecanını taşıyan ve Avrupa’nın erken ve barok müzik arenasına oda müziği kayıtlarıyla ses getiren bir topluluk olarak yakın zamanda müzik marketlerde yer alan Johann Sebastian Bach’ın “Müzikal Sunu” (Musikalisches Opher) adlı eserini seslendirecek. Ankara’da ilk kez seslendirilecek olan eser, Prusya Kralı II. Frederik’in besteciye sunduğu kısa bir müzik cümlesi üzerine Bach’ın yazdığı kanonlar ve füglerden oluşmakta ve Bach’ın en renkli ve yapısal olarak en ilginç eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir.


 



Bachfest Ankara - Concerto Melante Konseri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder